Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes behoudt geel in tijdrit Simac Ladies Tour

Zaterdag 03 september 2022

Women - In de vijfde etappe van de Simac Ladies Tour, een tijdrit over 17,8 kilometer met aankomst op Watersley, heeft Audrey Cordon-Ragot gewonnen.

Lorena Wiebes blijft leidster. De renster van DSM reed een prima tijdrit. Riejanne Markus, gisteren winnares van de koninginnenrit, greep net naast de dagwinst. ''Het was een mooi tijdritparcours, met wat meer klimwerk en vrij technisch. Natuurlijk was het voor mij beter geweest als het vlak was waar het ging om tijd winnen op Lorena. Want ik wist direct dat zij dit ook zou kunnen'' vertelde Markus na afloop.

Audrey Cordon-Ragot won de wedstrijd en was heel blij met haar eerste 'echte' zege in de Women's WorldTour dit seizoen. ''In Vargarda werd ik ook tot winnares uitgeroepen na de diskwalificatie van Marianne Vos, maar daar beleefde ik helemaal geen goed gevoel aan. Ik voelde me daar geen winnares. Maar deze zege is zonder enkele discussie en ik ben er heel blij mee. Ik startte zonder uitgesproken verwachting, ik wist dat ik een goede tijdrit kon rijden en heb me goed aan ons pacing plan gehouden. Dat het een strijd met Riejanne zou worden was te verwachten, ik ben heel blij dat het gelukt is te winnen. We gaan zien wat er morgen inzit voor het eindklassement, maar deze zege staat en bovendien was deze tijdrit de perfecte voorbereiding op het WK tijdrijden.''

Lorena Wiebes was uiteraard blij nog altijd zes tellen te hebben op haar eerste opponente. ''Hier hoopte ik natuurlijk op. Het was een vrij technische tijdrit en dat ligt me. Bovendien ken ik hier de wegen als mijn broekzak, want met de ploeg hebben we een teambasis in Sittard. Dit zijn eigenlijk vaak mijn trainingswegen geweest. Het doel was vooraf al om in de - beste wel lastige - rit rond Arnhem voor de dagwinst te gaan. Nu zou het ook de eindzege kunnen opleveren. Daar gaan we nu natuurlijk voor.''

Mischa Bredewold greep de jongerentrui. Voor Parkhotel Valkenburg de tweede leiderstrui naast de bergtrui van Kirstie van Haaften.

Foto: © Sportfoto

 

''

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl