Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van SIntmaartensdijk wint in Valkenswaard

Zondag 04 september 2022

Elite men - Roel van Sintmaartensdijk heeft de De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard gewonnen

De renner van VolkerWessels verstevigde daarmee nog maar eens zijn leidende positie in de Schwalbe Topcompetitie.

Van Sintmaartensdijk won de sprint van een kopgroep en kreeg thuisrijder Jasper de Laat (De Kempen) en zijn eigen ploeggenoot Peter Schulting mee op het podium.

Van Sintmaartensdijk reed in de finale met Frank van den Broek (JEGG-De Jonge Renner) en Jasper de Laat (De Kempen) weg uit een kopgroep van negentien. Vanuit de achtergrond kwam onder meer Peter Schulting aansluiten. Ook Nick van der Lijke (Theo Middelkamp) en Meindert Weulink (A Bloc) slaagden daar in.

De Schwalbe Topcompetitie krijgt volgende week de finale in de Eurode Omloop, maar normaal gezien kan VolkerWessels de individuele eindzege niet meer ontgaan.

Martins Pluto (A Bloc), Sam Gademan (Allinq), Rick Ottema (Metec-Solarwatt), Nick van der Meer (VolkerWessels)en Wessel Mouris (WPGA) kleurden de koers met een lange ontsnapping. In de kleine ronden rond Valkenswaard werden zij echter beetje bij beetje ingelopen. De eerste aanvallers waren zij niet, want die eer viel Koos Jeroen Kers en Nick van der Lijke te beurt. Uiteindelijk hielden veel toppers hun kruit droog tot de finale in deze door gravelstroken gekleurde wedstrijd met start en finish in het centrum van Valkenswaard.

Van Sintmaartensdijk was uiteraard tevreden met het optreden van zichzelf en het team. ''Ik ging goed vandaag. We zaten de hele dag goed gegroepeerd, vanaf het begin eigenlijk. En toen het weer brak waren we weer met vier man mee. Dus we hebben nooit achter de feiten aan hoeven hollen. Een mooie koers is dit met alles wat ,er stond ook nog wind, dan ook nog gravel en asfalt alles zat erin eigenlijk. Ze zeggen dat ik nu ook de Schwalbe Topcompetitie heb gewonnen, dat is dubbel winnen dus vandaag voor mij.''

Foto's: © Sportfoto

1. Roel van Sintmaartensdijk (VolkerWessels), 2. Jasper de Laat (De Kempen), 3. Peter Schulting (VolkerWessels), 4. Nick van der Lijke (Theo Middelkamp), 5. Frank van den Broek (JEGG-DJR), 6. Meindert Weulink (A Bloc),  7. Maikel Zijlaard (VolkerWessels), 8. Casper van der Woude (Jan van Arckel) , 9. Bas van Belle (WPGA), 10. Boris Romers (Willebrord Wil Vooruit)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl