Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Fem van Empel naar Jumbo-Visma

Vrijdag 16 september 2022

Offroad - Team Jumbo-Visma Women wordt in 2023 uitgebreid met een zestal rensters en één van hen is Fem van Empel. 

Van Empel werd in 2021 wereldkampioen veldrijden bij de beloften en is in diezelfde categorie regerend Nederlands kampioen veldrijden én mountainbiken. Binnen Team Jumbo-Visma gaat ze zich ook ontwikkelen als wegrenster. 

Van Empel tekent een contract voor twee jaar. Ze start het crossseizoen komend weekend nog in de kleuren van haar huidige ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal, maar fietst vanaf 1 januari in het geel en zwart. 

"Ik ben heel blij met deze stap", aldus een enthousiaste Van Empel. "Het voelt als een beloning voor mijn harde werk in de afgelopen jaren. Toetreden tot een World Tour-ploeg is het hoogst haalbare voor een renner en die kans wordt me nu geboden. Ik heb er veel vertrouwen in dat ik hier de juiste begeleiding krijg om me verder te ontwikkelen. Niet alleen op het gebied van training en materiaal, maar ook als het gaat om voeding bijvoorbeeld. Ik vind dat heel belangrijk. Nu zoek ik veel zelf uit en probeer ik het juiste te doen, maar straks weet ik zeker dat alles klopt."

Na het crossseizoen zal Van Empel zich gaan richten op weg- en mountainbike-wedstrijden. "Ik wil graag ontdekken wat ik nog kan bereiken op de mountainbike", verklaart de renster. "Team Jumbo-Visma gaat me daarin ondersteunen."  

Van Empel kijkt ernaar uit om in het veldrijden een duo te vormen met Marianne Vos. "Vergeleken met haar ben ik nog een snotneus, maar ik hoop dat we in de tweede helft van het crossseizoen iets voor elkaar kunnen betekenen. Je bent samen immers sterker dan alleen."

Foto: © Sportfoto

 

 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl