Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra zwaait af in Wooning Zesdaagse

Vrijdag 16 september 2022

Track - Niki Terpstra neemt tijdens de 39ste editie van de Wooning Zesdaagse in Rotterdam Ahoy, afscheid als profwielrenner.

Terpstra heeft overwinningen op zijn naam staan van de Ronde van Vlaanderen- en Parijs-Roubaix en zegevierde viermaal  in Ahoy.  De fabuleuze carrière van Terpstra wordt tijdens de Wooning Zesdaagse op zaterdag 10 december extra belicht met een thema-avond rond zijn prestaties op weg en baan. De Wooning Zesdaagse vindt van 6-11 december 2022 plaats.

Het wordt voor de hoofdrolspeler een dubbel gevoel tijdens de komende editie van de Wooning Zesdaagse. Hij zwaait daar het wielerpubliek als weg- en baanprof vaarwel, maar gaat ook nog een serieuze gooi doen naar de eindzege op zondagmiddag. "Het gaat sowieso een heel bijzondere zesdaagse worden”, legt de 38-jarige Terpstra uit. "Natuurlijk is het een afscheidskoers, maar ik start wel met de ambitie om te winnen. Ik was al vier keer de beste in Rotterdam en wil daar graag nog een zege aan toevoegen.” Terpstra maakt er geen geheim van dat de keuze om in de Wooning Zesdaagse afscheid te nemen, met het hart is gemaakt. "Ahoy voelt echt als mijn thuisbaan. Ik heb hier zulke mooie zesdaagsen gereden. De sfeer is altijd super en dus was het voor mij logisch om in deze ambiance - met het publiek dicht langs de baan - mijn laatste koers te rijden en niet tijdens een willekeurige klassieker op de weg.”

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl