Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ook KNWU zet vraagtekens bij Tourstart in Utrecht

Woensdag 13 maart 2013

Elite men - De KNWU vindt dat Utrecht goed moet nadenken of het nog wel reëel is om in 2015 de start van de Tour de France te willen organiseren. Nu Rabobank is weggevallen als hoofdsponsor, lijkt het de bond verstandig eerst een nieuwe hoofdsponsor binnen te halen.

"Als de stad niet snel nieuwe sponsoren vindt, loopt de belastingbetaler grote risico's", aldus KNWU-directeur Huib Kloosterhuis eerder vandaag tegen RTV Utrecht. Een perswoordvoerder van de bond meldt CyclingOnline.nl dat de KNWU niet meteen de handen aftrekt van het idee van een Tourstart in Utrecht. "De intentie vinden wij alleen maar goed, maar er moet wel een goede financiële basis zijn. Bovendien zou 2016 misschien een beter jaar zijn, omdat in 2015 de Vuelta al naar Nederland komt."

Utrecht heeft voorkeur voor 2015
De gemeentelijke organisatie is ervan overtuigd dat het evenement ook te organiseren valt nu Rabobank wegvalt als sponsor. Volgens de gemeente zijn er voldoende grote en kleine bedrijven die de Tourstart in Utrecht omarmen en financieel kunnen ondersteunen. De organisatie wil heeft liever in 2015 de Tourstart dan in 2016. Dit in verband met het EK voetbal in Frankrijk, dat dan ook bezig is.

Foto (c): SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl