Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Guarischi komt sprinttrein SD Worx versterken

Donderdag 20 oktober 2022

Women - SD Worx heeft voor komend seizoen twee Italiaanse rensters binnen de selectie. Barbara Guarischi is nieuw binnen de ploeg, terwijl Elena Cecchini haar contract voor 2023 heeft verlengd.

 Barbara Guarischi (32) is nieuw binnen Team SD Worx en tekende een contract tot en met 2024 met de Nederlandse ploeg. De 32-jarige Italiaanse kwam de afgelopen jaren voor o.a. Movistar, Team Virtu en Canyon/SRAM uit. “Met de komst van Lorena Wiebes zochten we naar versterkingen om de sprint voor te bereiden”, benadrukt Stam. “Een echte sprinttrein hebben we nooit gehad, maar nu is een lead-out trein voor Lorena wel noodzakelijk. Met Elena Cecchini, Christine Majerus, Lonneke Uneken en Barbara Guarischi hebben we rensters die hiervoor geschikt zijn. Barbara is een ervaren renster die weet hoe ze in een sprint positie moet kiezen. Zij gaat een belangrijke rol in die sprinttrein vervullen.” 

Guarischi noemt het een droom om voor de beste ploeg van de wereld uit te komen: “Ik kijk er ook naar uit om samen te werken met Lorena Wiebes. Ik ben enorm gemotiveerd om dit avontuur aan te gaan.”

De ploeg verlengde het contract met Christine Majerus met twee jaar tot eind 2024.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl