Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Achtereekte ook in 2023 bij Jumbo_Visma

Maandag 24 oktober 2022

Women - Carlijn Achtereekte fietst ook in 2023 voor Team Jumbo-Visma Women. De eerste zes maanden bij de ploeg, waarin de voormalig langebaanschaatster kennismaakte met het profpeloton, zijn volbracht.

De ploegleiding en Achtereekte hebben veel vertrouwen in een vervolg van de samenwerking.

De uit Lettele afkomstige Achtereekte (32) kwam vijf jaar lang als schaatsster uit voor Team Jumbo-Visma en maakte in juni van dit jaar de overstap naar het wielrennen. Het ontbrak haar aanvankelijk aan technische en tactische wielerervaring, maar de topsportmentaliteit, kracht en fitheid van de voormalig Olympisch kampioen op de 3000 meter boden genoeg vertrouwen voor een verdere ontwikkeling als wielrenster.  

Achtereekte maakte haar debuut als profrenner tijdens de Tour de Suisse. Daar passeerden veel facetten van het wielrennen de revue, zoals tijdrijden en klimmen. "Het was wennen", concludeerde Achtereekte na afloop, "maar het ging beter dan verwacht." De renster kwam ook in actie tijdens de Vårgårda WestSweden, de Tour of Scandinavia en de Ceratizit Challenge by la Vuelta. 

"In Scandinavië heb ik voor het eerst ervaren hoe het is om een bijdrage te kunnen leveren aan de prestaties van het team", blikt Achtereekte terug. "Marianne Vos reed heel sterk en had al drie etappes gewonnen. Ook op de laatste dag wilden we voor haar gaan. Ik kreeg die ochtend dan ook een duidelijk opdracht mee van de racecoach. We hebben de kopgroep teruggehaald en Marianne goed af kunnen zetten voor de laatste lokale ronde. Ze maakte haar favorietenrol waar en werd eerste. Dat gaf zoveel voldoening. Het voelde alsof ik zelf gewonnen had."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl