Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Havik leidt na openingsavond in Gent

Woensdag 16 november 2022

Track - Fabio Van Den Bossche en Yoeri Havik hebben na de eerste dag van de eeuwfeesteditie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent de leiding genomen. 

Niet met een klassiek startschot maar met een druk op de startknop gevolgd door een luide sirene is de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent dinsdag om 20u25 officieel van start gegaan. De afscheidnemende Iljo Keisse en zijn ploegmaat Jasper De Buyst keken de kat uit de boom in de eerste proeven, maar dat kon niet gezegd worden van de Nederlanders. Vincent Hoppezak, deze week gekoppeld aan zijn landgenoot Philip Heijnen, stak de zege in de eerste puntenkoers op zak, wereldkampioen Yoeri Havik won vervolgens de tweede. Havik ging op zijn elan door en schreef samen met zijn ploegmaat Fabio Van Den Bossche ook de ploegafvalling op zijn naam na een prangende eindsprint tegen Robbe Ghys.

Nieuw baanrecord

In de daaropvolgende tijdrit – de baanronde met vliegende start – gaven Ghys en zijn ploegmaat Lindsay De Vylder iedereen lik op stuk. Ghys, vorig jaar winnaar van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent met Kenny De Ketele, lanceerde De Vylder naar een winnende knaltijd van 8.450. Dat is slechts 17 duizendsten boven het baanrecord van Moreno De Pauw (en Kenny De Ketele) uit 2017. Later op de avond zou een ander baanrecord van De Pauw en De Ketele wél sneuvelen. Tuur Dens, gelanceerd door Jan Willem van Schip, knalde op de 500 meter naar een chrono van 26.496, een verbetering van het vijf jaar oude baanrecord met 99 duizendsten. Dens had eerder op de avond ook al de supersprint op zijn naam geschreven.

Philip Heijnen won tussendoor de scratch en daarna was het tijd voor de tweede, afsluitende ploegkoers van de avond.Als enige team slaagden Ethan Hayter en Fred Wright erin een ronde te nemen. Zo pakten ze de ronde terug die ze in de eerste madison verloren hadden. Yoeri Havik en Fabio Van Den Bossche sprokkelden kostbare punten in de eindsprint en namen zo op de valreep de leiding over van Ghys en De Vylder. Het verschil bedraagt amper 5 punten: 69 tegenover 64.

Ook Hesters/Teutenberg (51 punten), Hayter/Wright (37), Keisse/De Buyst (25) en Kluge/Reinhardt (9) staan nog in dezelfde ronde. 

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl