Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Havik is tweede in Zesdaagse van Gent

Zondag 20 november 2022

Track - Yoeri Havik is met Fabio Van den Bossche tweede geworden in de Zesdaagse van Gent.

Ghys en De Vylder wonnen de reeks. Iljo Keisse besloot zijn loopbaan met een (derde) podiumplaats.

Fabio Van Den Bossche en Yoeri Havik begonnen met een ronde voorsprong op Lindsay De Vylder/Robbe Ghys, Jules Hesters/Tim Torn Teutenberg en Iljo Keisse/Jasper De Buyst aan de slotdag. Die zesde en laatste dag begon met twee puntenkoersen, die een prooi waren voor het team Vincent Hoppezak/Philip Heijnen. Heijnen won de eerste, Hoppezak de tweede.

De eerste belangrijke slag in de strijd om de eindzege werd geleverd in de tijdrit over 500 meter. Met hun derde plaats sprokkelden Robbe Ghys en Lindsay De Vylder genoeg punten om de kaap van 300 punten te ronden, wat hen een bonusronde opleverde. Zo wipten ze over Yoeri Havik en Fabio Van Den Bossche naar de eerste plaats. Jan-Willem van Schip en Tuur ‘Tuurminator’ Dens schreven de tijdrit op hun naam.

De Vylder en Ghys gingen als leiders de ploegkoers in met 324 punten. Van Den Bossche en Havik volgden als enige team nog in dezelfde ronde, maar zullen toch even gebaald hebben met hun 297 punten, 3 punten te weinig om nog een bonusronde te pakken. In de finale ploegkoers worden immers geen bonusrondes meer uitgereikt voor het overschrijden van een ‘honderdpuntenkaap’. Hesters/Teutenberg en Keisse/De Buyst gingen met één ronde achterstand de ploegkoers in en waren dus ook nog niet uitgeteld voor de eindzege.

Hesters/Teutenberg namen meteen een winstronde, maar de concurrentie deed dat even later ook. Het publiek in het Kuipke ging helemaal uit de bol toen Keisse en De Buyst op een tiental minuten van het einde op weg leken naar de eindzege, maar dat was slechts de prelude voor een onwaarschijnlijke suspense. Van Den Bossche en Havik namen over en waren dicht bij een winstronde die hen naar de eerste plaats zou katapulteren, maar met een furieuze tegenaanval zetten Ghys en De Vylder uiteindelijk de puntjes op de i.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl