Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel terug in veld in WB Hulst

Maandag 21 november 2022

Offroad - Mathieu van der Poel is door bondscoach Gerben de Knegt opgenomen in de selectie voor de wereldbeker in Hulst.

De voormalig wereldkampioen reed vanaf december vorig jaar niet meer in het veld na een door een rugblessure mislukte crosscampagne ''Ik denk dat we allemaal benieuwd zijn naar de rentree van Mathieu in het veld'' valt bondscoach Gerben de Knegt maar met de deur in huis. ''Dat geldt zeker ook voor Mathieu zelf. Je hebt als veldrijder bij je eerste cross vaak even de tijd nodig om de technische vaardigheden weer op te pakken, maar ik heb er wel vertrouwen in dat Mathieu snel weer die routine gaat krijgen. Je zag afgelopen weekend ook bij Tom Pidcock dat mannen van dit kaliber snel die aanpassing maken. Het parcours in Hulst moet Mathieu zeker wel liggen, al moeten we wel afwachten of het weer nog van invloed gaat zijn op de ondergrond daar. Maar is die ronde zoals de afgelopen jaren dan liggen er mooie afdalingen in, wat loopwerk en enkele snelle stukken. Dat is zeker iets waar Mathieu zich thuis voelt. Ik kijk wel uit naar zondag.'' Omdat de wereldbeker in Nederland wordt verreden, mag De Knegt een grote ploeg afvaardigen naar Hulst.

Bij de vrouwen zag de bondscoach afgelopen zondag met Puck Pieterse een derde, jonge landgenote een wereldbeker winnen. Daarmee opnieuw de kracht van Nederland in de breedte bij de vrouwen onderstrepend. ''Een mooie zege, die eraan zat te komen, gezien haar prestaties van de afgelopen weken. En Overijse is haar ook echt op het lijf geschreven. Bij de vrouwen moeten we helaas Annemarie Worst nog altijd missen door haar blessure, terwijl Marianne Vos nu even geen veldritten meer op de agenda heeft staan. Wel mogen we Yara Kastelijn terug begroeten in het veld.''

Selectie Elite Mannen
1. Lars van der Haar
2. Pim Ronhaar
3. Corné van Kessel
4. Mees Hendrikx
5. Ryan Kamp
6. Stan Godrie
7. Luke Verburg
8. Joris Nieuwenhuis
9. Mathieu van der Poel
10. Tibor del Grosso
11. Danny van Lierop
12. Bailey Groenendaal
13. Pete Uptegrove
14. Hugo Kars
 
Selectie Elite-Vrouwen:
1. Lucinda Brand
2. Fem van Empel
3. Denise Betsema
4. Puck Pieterse
5. Ceylin del Carmen Alvarado
6. Inge van der Heijden
7. Shirin van Anrooij
8. Manon Bakker
9. Aniek van Alphen
10. Yara Kastelijn
11. Maud Kaptheijns
12. Leonie Bentveld
13. Lauren Molengraaf
14. Mirre Knaven
Foto: © Sportfoto


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl