Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos wint haar eerste van seizoen in Kortrijk

Zaterdag 26 november 2022

Offroad - Marianne Vos heeft haar eerste zege van het seizoen en dus ook de eerste in de regenboogtrui van Fayetteville beet: ze won in Kortrijk.

In de sprint rekende de renster van Jumbo-Visma af met Ceylin del Carmen Alvarado. Denise Betsema ging als derde mee op het podium.

Vos was blij met de winst. ''Winnen went natuurlijk nooit. Het was een hele snelle race waarbij de meiden de snelheid ongekend hoog hielden. Op het moment dat Alvarado aansloot, wist ik dat zij een heel gevaarlijke klant zou gaan worden. Ze versnelde nog even in de laatste ronde, maar ik was op mijn hoede en dichtte het gat. Ik gaf alles in de slotronde, met de sprint als fantastisch slotstuk. Ik ben blij dat ik mezelf vandaag heb kunnen tonen. Dit is een heerlijk gevoel. Het parcours was fantastisch, maar erg pittig. Uiteindelijk waren de zware inspanningen het allemaal waard."

De cross in Kortrijk was voor Vos de laatste van haar eerste blok van dit veldritseizoen. "De komende weken doe ik het even wat rustiger aan. Dat had ik van tevoren al zo ingedeeld. Rond de jaarwisseling keer ik weer terug. Het is fijn om met zo’n gevoel af te sluiten, een gevoel dat ik ook mee zal nemen naar mijn herstart. De komende weken staan in het teken van trainen." 

Betsema dicteerde het tempo in het begin en had Vos en Alvarado in haar wiel, tot de Rotterdamse de snelheid opvoerde.

Bij de mannen won ook de drager van de regenboogtrui: Tom Pidcock bleef Nederlands kampioen Lars van der Haar en Eli Iserbyt voor.

Foto: © Sportfoto

TOP 10 vrouwenEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl