Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sprintcoach René Wolff per 1 februari weg bij KNWU

Donderdag 01 december 2022

Track - class="x_x_MsoNormal">De KNWU heeft besloten het tot 1 februari 2023 lopende contract met baancoach René Wolff niet te verlengen.

''Beide partijen zijn overeengekomen tot die tijd in goede harmonie te blijven samenwerken'' zo klinkt het in een persbericht van de bond.

De bondscoach van de sprinters werd begin 2022 aangesteld, nadat hij al eerder actief was voor de Nederlandse wielerbond. Onder zijn leiding werden dit jaar diverse Europese en mondiale titels op de baan behaald.  

Hoofdcoach Jan van Veen van de KNWU zegt in een toelichting op het besluit: ‘’We willen René bedanken voor zijn inzet en wensen hem veel succes in de toekomst. Met het oog op de snel naderende Europese Kampioenschappen en ook op de Olympische Spelen van Parijs in 2024 wordt op korte termijn gezocht naar een goede invulling.’’  

Wolff begeleidde afgelopen WK onder anderen Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland naar de wereldtitels. Een minder moment was het niet doorgeven van de juiste teamwissel bij de teamsprint voor vrouwen, waardoor Steffie van der Peet plots opnieuw moest rijden. De rensters hadden het gevoel dat er een medaille gemist was op die manier. Wolff trok daarvoor het boetekleed aan.

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl