Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Alphen pakt zege in Boom, Van der Poel valt

Zaterdag 03 december 2022

Offroad - Aniek van Alphen heeft haar eerste Superprestigecross gewonnen door in Boom Denise Betsema te verslaan in de sprint.

Shirin van Anrooij eindigde als derde.

Van Anrooij en Betsema wisten met Kata Blanka Vas de openingsfase voor hun rekening te nemen, maar Van Alphen kwam hard opzetten. Ze kwam alleen op kop door een lekke band van Betsema, maar zag de Texelse in de slotfase weer terugkeren in de spits van de wedstrijd. De twee wisten elkaar niet af te schudden, waarna een sprint de beslissing moest brengen.

Lucinda Brand viel uit.

'Van Alphen: 'Ik had een mindere start, maar kreeg enorm veel moraal van de inhaalrace. Op het laatst heb ik alles gegeven, want ik wilde mezelf achteraf niet verwijten dat ik niet voor de winst was gegaan.''

Bij de mannen won Tom Pidcock, die Lars van der Haar mee op het podium kreeg. Mathieu  van der Poel was na een vroege val kansloos voor de zege. Hij blesseerde daarbij zijn knie en schouder. "Ik zei iets tegen de mensen in de pit, waardoor ik niet de focus op de wedstrijd had. Ik had best last van de val. Maar doorrijden was beter om het lijf niet stijf te laten worden." MvdP verwacht zondag in Antwerpen te kunnen starten.

TOP 10 Vrouwen

UITSLAG MANNEN:

1. Tom Pidcock, 2. Lars van der Haar, 3. Eli Iserbyt, 4. Michael Vanthourenhout, 5. Laurens Sweeck. 6. Ryan Kamp, 7. Jens Adams, 8. Kevin Kuhn, 9. Jente Michels, 10. Niels Vandeputte, 13. Mathieu van der Poel

Foto: © Sportfoto 

 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl