Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour start met tijdrit in Assen

Maandag 05 december 2022

Elite men - Eerder werd al bekend dat de slotrit van Olympia's Tour door Limburg voert, de openingsetappe is ook bekend: een individuele tijdrit op het TT-circuit in Assen.

NOG OP ZOEK NAAR EEN CADEAU VOOR EEN WIELERLIEFHEBBER?

In de 9 kilometer openingstijdrit over het snelste asfalt voor tweewielers van Nederland wordt gestreden om de eerste leiderstrui in Olympia’s Tour.

Het TT-circuit staat al decennia lang garant voor snelheid. Voor motoren en auto’s, maar ook voor wielrenners. Zo zoefde in 2009 olympisch kampioen Fabian Cancellara naar de winst in de openingstijdrit van de Ronde van Spanje in Assen. Ook was het TT-circuit in Assen decor van de openingsetappe van de Healthy Ageing Tour in 2021. Voor Olympia’s Tour is Assen geen nieuwkomer in de ronde, maar het TT-circuit zocht de wielerwedstrijd nog nooit op. Voor de deelnemers een prachtig en aansprekend decor om een eerste slag te slaan in het klassement.

Deze wielerkoers kende al veel winnaars die naar de beroepsrenners doorstroomden. Tweevoudig Olympia’s Tour-winnaar Dylan van Baarle won dit jaar Parijs-Roubaix. Ook Pascal Eenkhoorn, die namens Jumbo-Visma afgelopen zomer het NK Profs won op de Col du VAM in Wijster, staat op de erelijst. Net als de namen van Servais Knaven, Taylor Phinney, Stef Clement en Cees Bol. De wielerhistorie blijft zich al vanaf 1909 herhalen, alle winnaars van de afgelopen dertien edities werden beroepsrenner.

Vast staat dat er op 22 maart 2023 opnieuw wielergeschiedenis geschreven gaat worden op het TT-circuit. Tot blijdschap van organisator Thijs Rondhuis van Courage Events. ‘Het TT-circuit is voor ons zowel logistiek als qua ambiance een gedroomde omgeving om Olympia’s Tour van start te laten gaan. Voor de renners een mooie kennismaking met één van de belangrijkste locaties in de Nederlandse sport en een gelegenheid om zichzelf op de kaart te zetten.’

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl