Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Cadeautips feestdagen voor wielerliefhebbers

Donderdag 27 oktober 2022

Products - De redactie van CyclingOnline.nl liet zich niet onbetuigd de afgelopen maanden op het gebied van schrijfwerk. We delen met het oog op de feestdagen graag nog een keer onze cadeautips voor de wielerliefhebber met je.

Drie aanraders voor Sinterklaas of Kerst of voor je verjaardag.

1. WIELERSCHEURKALENDER 2023

De eerste uitgave van 2022 was een doorslaand succes. Helaas was het niet voor alle belangstellenden mogelijk een exemplaar te bemachtigen. Daarom heeft uitgever Edicola dit jaar een grotere oplage beschikbaar, zowel in de (digitale) boekwinkel als in het eigen magazijn. Je leest op elke pagina een kort verhaal. Over Parijs-Roubaix, de Tour de France, de Giro d'Italia. Team Jumbo-Visma, DSM en SD Worx. Markante anekdotes uit de wielerklassiekers, de grote ronden en het wereldkampioenschap. Verhalen van vroeger en nu. Over Hennie Kuiper en Demi Vollering. Over de grootste internationale successen, maar ook over wielrennen dichtbij huis.

BESTEL IN JE BOEKHANDEL OF HIER  

2. KAMPIOENES OP DE FIETS

Nederland kent al ruim een halve eeuw sterke wielrensters, die van hoofdprijs naar hoofdprijs reden. Nooit waren het er zoveel tegelijk als in de afgelopen jaren. We naderen het einde van een gouden generatie. Die wellicht geen navolging krijgt in dezelfde orde van grootte van de successen, maar de vraag is of dat erg is voor het internationale vrouwenwielrennen. Je zou gerust kunnen zeggen dat het niet normaal was of normaal mag worden dat er zoveel successen waren. Die glorieperiode wordt belicht in het boek Kampioenes op de Fiets van Roy Schriemer. Met aandacht voor de carrieres van Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Chantal van den Broek-Blaak en Kirsten Wild.

BESTEL IN JE BOEKHANDEL OF HIER

3. KONINGEN VAN DE WIELERKLASSIEKERS

Naast de Tour de France, de Giro en de Vuelta gaat in het wielrennen de meeste aandacht uit naar de klassiekers. De meeste van deze prestigieuze eendagswedstrijden kennen een lange geschiedenis, vol strijd, heroïek en niet zelden verrassende ontknopingen. Het winnen van een klassieker betekent eeuwige roem. In Koningen van de wielerklassiekers wordt uitvoerig aandacht geschonken aan de vijf monumenten Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije.  Ook wordt uitgelegd wat de aantrekkingskracht is van klassiekers als Gent-Wevelgem, de Waalse Pijl, Parijs-Tours en de nieuwe grind- en gravelrace in Toscane, Strade Bianche. Indringende portretten van 35 beroemde renners, allemaal winnaars van op z’n minst één monument, maken dit boek tot een klassiek document.

BESTEL IN JE BOEKHANDEL OF HIER.Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl