Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Havik en Terpstra pakken leiding Rotterdam

Woensdag 07 december 2022

Track - Yoeri Havik en Niki Terpstra hebben de leiding genomen in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam.

Op de eerste avond behaalden zij 100 punten.

Havik liet vooraf al opmerken dat hij graag direct zijn slag wilde slaan met Terpstra. ''Er zijn weinig vaste koppels hier in Rotterdam en Niki en ik hebben zowel in de Driedaagse van Kopenhagen als in de trainingen veel samen gereden. Van dat op elkaar ingespeeld zijn, moeten we zo snel mogelijk profiteren.''

Het favoriete koppel Terpstra-Havik begon de eerste avond voortvarend door de Wooning Madison over 25 minuten en tien ronden te winnen. Daarin lieten ook de koppels Imhof-Mora, Kluge-Bol, Heijnen-Teutenberg, De Vylder-Hesters, Reinhardt-Malcharek en Viviani-Hoppezak zich gelden. De eindsprint gaf uiteindelijk de doorslag. Terpstra en Havik wonnen later op de avond ook de koppelkoers over 40 minuten en tien ronden, waarin zij bovendien tien punten extra opstreken nadat de Provato Golden Buzzer had geklonken in de zaal.

De Noord-Hollanders deden daarna ook goede zaken in de individuele afvalkoers, waar Havik de twintig punten binnenhaalde. Ze sloten de avond af zoals ze die ook waren begonnen, alleen nu met winst van de Kambeel Supersprint. In de koers met zeven afvallingen en waarin de laatste tien ronden worden betwist door de overgebleven zes teams, versloegen Terpstra en Havik de koppels De Vylder-Hesters en Viviani-Hoppezak. Terpstra en Havik verzamelden op de eerste avond exact 100 punten en daarmee verdienden zij een bonusronde.

De andere onderdelen werden door verschillende ploegen gewonnen. De koppelafvalkoers werd een prooi voor Elia Viviani en Vincent Hoppezak: in de eindsprint bleef Hoppezak De Vylder voor. Tuur Dens en Louis Pijourlet waren het snelst in de koppeltijdrit in een tijd van 10,491 seconden. Ook de derny’s kwamen in de baan. De eerste wedstrijd achter de lichte motorfietsen werd gewonnen door Claudio Imhof achter Eric Schoefs. Nederlands kampioen Philip Heijnen was daarna heer en meester in de tweede wedstrijd, eveneens met Schoefs.

De organisatie moest last minute nog schuiven in het rennersveld. Jan-Willem van Schip kon vanwege ziekte niet van start gaan, waardoor een plaats vrijkwam naast Sebastián Mora. De opengevallen plek werd ingenomen door Claudio Imhof en de Belgische eerstejaars junior (!) Milan Van den Haute werd de nieuwe koppelgenoot van Lukas Rüegg. 

GPN Provato - Sprint Cup

Harrie Lavreysen voert de Sprint Cup aan. De olympisch en wereldkampioen sprint moest in de Keirin zijn meerdere erkennen in Sam Ligtlee, maar won daarna wel de Sprint Finals. Daar versloeg hij Jeffrey Hoogland, met wie hij al zo vaak spannende duels uitvocht op de grootste internationale podia. De Lichtflits uit Luyksgestel heeft na de eerste avond zeventien punten, drie meer dan Hoogland die tweede staat. De jonge Daan Kool volgt op de derde plaats met elf punten.

Rotterdam Topsport Talent Cup

Niet alleen de eliterenners en de sprinters begonnen aan hun zesdaagse, ook de renners tot 23 jaar begonnen aan hun strijd om de Rotterdam Topsport Talent Cup. Damien Fortis won de scratch over 40 ronden en zorgde zo voor het eerste succes voor zichzelf en zijn partner Justin Weder. Na de overwinning van het Zwitserse koppel, leverde ook de puntenkoers over 50 ronden een buitenlandse winnaar op. Peter Moore haalde het voor Sten Verzijl en nam met zijn Franse koppelgenoot Nicolas Hamon de leiding over in de Talents Cup.

STAND NA EERSTE DAG:

1. Terpstra-Havik 100 punten

2. De Vylder-Hesters 1r 74

3. Viviani-Hoppezak 1r 68

4. Kluge-Bol 1r 32

5. Heijnen-Teutenberg 2r 60

6. Imhof-Mora 2 r 38

7. Reinhardt - Malcharek 2 r 6

8. Rugovac - Donega 4 r 8

9. Tuur - Pijourlet 5 r 32

10. Rudyk - Pszczolarski 5r 20

11. Kreder - Van der Veeekns 6 r 18

 

Archieffoto Sportfoto.nl

 


Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl