Eva van Agt naar vrouwenteam Jumbo-Visma

Maandag 12 december 2022

Women - Vanaf 1 januari 2023 wordt Team Jumbo-Visma Women versterkt met een zestiende renster in de persoon van Eva van Agt (25).

De Wielerscheurkalender 2023 al in huis?

De voormalig hockeyster maakte dit voorjaar haar debuut in het profpeloton en reed in dienst van Le Col-Wahoo een aantal grote rondes, waaronder Le Tour de France Femmes.

De kleindochter van oud-premier Dries van Agt kreeg iets van de wielerbacil mee en fietste al op jonge leeftijd met onder meer haar grootvader mee. Ze begon het seizoen 2022 als renster van Restore. Een paar maanden later tekende Van Agt haar eerste profcontract bij Le Col-Wahoo en afgelopen zomer nam ze deel aan de Tour de France Femmes. Volgend jaar rijdt ze namens Team Jumbo-Visma Women in het peloton. “Ik ben heel dankbaar voor de kans die ik bij deze ploeg krijg. Ik ben ervan overtuigd dat ik veel ga leren van de begeleiding en van de andere rensters. Op tactisch gebied wil ik me de aankomende periode verder blijven ontwikkelen.”

“Ik hoop een rol te kunnen gaan spelen in de finales van heuvelklassiekers”, besluit Van Agt. “Een mooi resultaat rijden in Luik-Bastenaken-Luik of de Amstel Gold Race staat hoog op mijn wensenlijstje. Ik train altijd op die wegen, dus hoe mooi zou het zijn om mezelf daar te kunnen laten zien? Verder heb ik in het afgelopen jaar wat ervaring opgedaan in een paar etappekoersen en ook dat ligt me wel.“

Van Agt is niet de eerste Nederlandse renster die vertrekt bij Le Col-Wahoo, waar men met budgetproblemen kampt. Marjolein van 't Geloof stapte onlangs over naar Human Powered Health.

LEES MEER OVER DE OVERSTAP VAN HOCKEY NAAR WIELRENNEN IN DIT VERHAAL DAT WE IN MAART 2022 BRACHTEN.

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl