Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra en Becking MTB'ers van het jaar

Zondag 18 december 2022

Offroad - Anne Terpstra en Hans Becking zijn uitgeroepen tot Mountainbikers van het Jaar 2022. Puck Pieterse en Rens Teunissen van Manen werden bij dezelfde verkiezing verkozen tot Talenten van het Jaar. Het viertal kreeg de bijbehorende prestigieuze MTB Award Zondag 18 december uitgereikt in Apeldoorn

Anne Terpstra (31) scoorde misschien wel haar beste jaar ooit! Met nagenoeg alleen maar top tien noteringen in de Wereldbeker waarvan zes podiumplekken en een Wereldbeker overwinning in Vallnord Andorra, waar ze ooit ook haar eerste Wereldbeker zege boekte Lang was ze in de race voor het winnen van het eindklassement, maar ziekte in de laatst manche bracht haar uiteindelijk naar een derde plek in het klassement  De bikester van team Ghost liet in 2022 een enorme constante zien, op het EK scoorde ze een bronzen medaille, werd ze zesde op het WK en en passant pakte ze nog even de Nederlands titel mee in Spaarnwoude. De jury was unaniem om haar uit te roepen tot mountainbiker van het jaar in de categorie Elite Vrouwen.

MTB Award Elite-mannen

Hans Becking (36) pakt in 2022 de MTB Award voor Mountainbiker van het Jaar. Hans gold lang als talent in de Olympische XC discipline, maar heeft zich inmiddels volledig gespecialiseerd als XCM (Marathon) rijder en is wereldtop in de meeste belangrijke Mountainbikemarathons en meerdaagse wedstrijden. Hans won de Spaanse meerdaagse Volcatt evenals de sterk bezette BEMC in Belgie en werd met zijn duo partner vierde in de zeer hoog aangeschreven Cape Epic.  

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl