Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielergala: Van Baarle, Van Vleuten en Van Empel winnen

Maandag 19 december 2022

Nieuws - Annemiek van Vleuten is opnieuw wielrenster van het jaar geworden. Dylan van Baarle kreeg de prijs van beste wielrenner van het jaar.  Fem van Empel werd tot belofte van het jaar verkozen op het Wielergala 2022.

Van Vleuten won afgelopen seizoen de Omloop Het Nieuwsblad, Luik-Bastenaken-Luik, de Giro, de Tour en de Vuelta voor vrouwen en uiteindelijk het WK. Zij liet op het Wielergala Lorena Wiebes, Ellen van Dijk en Laura Smulders achter zich. ''Het is een grote eer om te horen dat ik wielrenster van het jaar geworden ben. Het is altijd moeilijk appels met peren vergelijken. Ik heb natuurlijk wel een geweldig jaar geworden.''

Dylan van Baarle won de Gerrit Schulte Trofee voor beste wielrenner van het jaar 2022 als gevolg van zijn zege in Parijs-Roubaix en een tweede plek in de Ronde van Vlaanderen. Fabio Jakobsen, Mathieu van der Poel en Harrie Lavreysen waren ook gedomineerd. ''Het was een ongelofelijk voorjaar wat ik heb gereden'' zei Van Baarle. ''Dat het zo uitpakt had ik niet durven dromen. Met de tweede plek in Vlaanderen was ik al heel blij, twee weken later knalde ik er een ongelofelijke solo uit richting Roubaix.''

Van Empel ontbrak als gevolg van een beenblessure die ze opliep bij de wereldbekercross in Val di Sole. Zij liet in de verkiezing Olav Kooij, Shirin van Anrooij en Puck Pieterse achter zich.

''Het gaat nog niet zoals verwacht. Ik heb een flinke kneuzing in mijn linkerbeen, een lichte hersenschudding en vocht in beide knieën'' vertelde ze via een videoverbinding.  ''Ik zie voor de lange termijn geen gevolgen'' zei de Brabantse, verwijzend naar het WK in Hoogerheide in 2023.

Van Empel won al zes wereldbekercrossen deze winter.

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl