Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes heeft geen olympische baanambities na winnen nieuw NK

Zaterdag 24 december 2022

Track - Lorena Wiebes stond vandaag twee keer op het podium van het NK baanwielrennen: ze won brons op de teamsprint en goud op de ploegachtervolging. Maar haar olympische ambities liggen op de weg.

Wiebes won het NK ploegachtervolging samen met  Nina Kessler, Marit Raaijmakers, Babettte van de Wolf en Mylene de Zoete. In de finale bleef men de andere ploeg voor die bondscoach Nick Stopler naar dit NK had weten te lokken: Yuli van der Molen, Marjolein van 't Geloof, Kirstie van Haaften, Daniek Hengeveld en Lonneke Uneken.

Stopler voerde de afgelopen tijd gesprekken met verschillende wegtoppers om ze te interesseren voor het olympische baantraject, maar ving vooral bot. ''De plaatsing van de Nations Cup in het voorjaar en het WK in de zomer is niet praktisch om als wegrenster te kijken hoever je op de baan kunt komen. Wat ik hier op dit NK wel geprobeerd heb is om de vijver wat groter te maken waaruit we kunnen putten met de jonge Van der Molen en Van der Wolf en de meer ervaren Kessler en van 't Geloof.''

Stopler heeft met de nu afwezige Maike van der Duin en met Daniek Hengeveld twee motoren voor de achtervolgingsploeg en zal de komende jaren kijken wie hij daarnaast kan zetten om kans te maken op olympische eremetaal. Op Wiebes hoeft hij niet te rekenen, ook al rijdt ze graag op de baan. Vorige week won ze het NK Omnium, volgende week is ze te zien op een aantal onderdelen van het NK Duur. ''Maar mijn focus ligt op mijn wegprogramma waar het gaat om de Olympische Spelen. Was er een parcours zoals in Tokyo dan had ik het wellicht overwogen, maar in Parijs liggen er kansen op goud op de weg en daar richt ik me dan ook op.''

Bij de mannen wonnen Daniel Abraham, Patrick Bos, Gino Knies en Martin van de Pol van de paracyclingselectie van de jonge Adelaar-equipe Rick Hezeman, Stijn Hezeman, Martijn Mjulder en Justus Willemsen.

Foto: © CyclingOnline.nlEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl