Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Heijnen naar nationale titel puntenkoers

Woensdag 28 december 2022

Track - Philip Heijnen is in Apeldoorn Nederlands kampioen puntenkoers geworden. De renner van Willebrord WV wist samen met de jonge Justus Willemsen (Adelaar) een ronde te nemen op het veld en bleek uiteindelijk de sterkste van de twee.

Matthijs Búchli leek met een sterke finale Yanne Dorenbos het brons nog te ontfutselen, maar de jury liep achter met de punten waardoor toch de renenr van Jan van Arckel het brons om de nek kreeg.   

Heijnen was blij met de winst. ''Ik kwam hier wel met het doel een nationale titel te veroveren. Ik kwam in goede vorm terug uit Spanje, maar op de scratch moest ik er even inkomen en bovendien heb ik dan niet de snelheid om het tegen mannen als Matthijs op te kunnen nemen. Vandaag wist ik met Justus Willemsen wat afstand te nemen, maar het duurde lang voordat we echt die ronde konden incasseren. Maar ook als dat niet gelukt was, hadden we natuurlijk wal wel veel punten weten te sprokkelen onderweg. Het was belangrijk om mezelf maar ook Justus niet kapot te rijden. Uiteindelijk lukte het en dat was mooi. Nu maar kijken wat er nog in zit in de rest van het toernooi, bijvoorbeeld op de koppelkoers met Büchli.''

 

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl