Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes en Raaijmakers heersen bij vrouwen

Donderdag 29 december 2022

Track - Marit Raaijmakers en Lorena Wiebes hadden al twee individuele onderdelen gewonnen bij de vrouwen, daar kwam in hun afsluitende nummer - de koppelkoers - een gezamenlijke derde gouden plak bij.

Op het NK Madison bleven zij Juliet Eickhof en Mylene de Zoete (tweede) en Nina Kessler - Marjolein van 't Geloof (derde) voor.

De twee hadden de wedstrijd in een ijzeren greep en wonnen de eerste drie sprints. Het was niet meer nodig, maar Wiebes wilde dit NK ook graag in stijl afronden door de afsluitende spurt te winnen. ''Een erekwestie. Ik kan alleen maar tevreden zijn over dit NK'' vond de renster die voor het laatste uitkwam voor Team DSM. Op 1 januari rijdt ze haar eerste wedstrijd voor SD Worx op de crossfiets in Baal. ''Ik heb op dit NK Baan weer veel geleerd en het is een welkome trainingsprikkel richting het wegseizoen wat waarschijnlijk voor mij begint met de UAE Tour. Ook Raaijmakers was content in Apeldoorn. ''Lorena en ik reden hier vorig jaar zonder gezamenlijke training en werden toen derde. Nu met twee trainingen was het al goud. Ik heb relatief veel ervaring op dit onderdeel en Lorena's sprint is een absolute troef. Samen was dat een onverslaanbare combinatie vandaag. Maar complimenten voor dit veld ook. Het is heel belangrijk dat hier ook een aantal koppels ervaring kon opdoen richting de toekomst. We hebben er met z'n alleen een faire en mooie race van gemaakt.''

Foto: © Dyanne RibbinkEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl