Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour twee dagen in de Achterhoek

Vrijdag 06 januari 2023

Blog - Olympia’s Tour doet dit voorjaar twee dagen de Achterhoek aan. De derde rit van de oudste etappekoers van Nederland voert van het Drentse wielerdorp Gieten naar Ruurlo, waar na 170 kilometer de finishlijn voor een laatste keer wordt overschreden.

De renners komen op vrijdag de 24e maart via de Holterberg – waar nog een bergspring ligt - richting de Achterhoek. De finish is omstreeks 16.17 uur voorzien op de Barchemseweg in Ruurlo. Een dag later (zaterdag 25 maart) klinkt het startschot om 12 uur op het Vlearmoesplein in Neede, voor de vierde etappe die voert naar een later bekend te maken locatie. Vooraf presenteren alle wielerteams zich op het startpodium.

Olympia’s Tour start op woensdag 22 maart met een proloog op het TT-circuit in Assen, een dag later staat een rit over de Drentse keien en door de bekende brinkdorpen op het programma, die eveneens start en finisht in de Drentse provinciehoofdstad. Op de slotdag zondag 26 maart staat een selectieve etappe door Zuid-Limburg op de rol.

Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events is blij met de Achterhoekse component in het rittenschema. ‘’Dit deel van Gelderland ademt al decennia lang wielrennen. De ritten van en naar de regio geven ons bovendien de kans om enkele heuvels in het rittenschema op te nemen voordat er op de slotdag in Limburg opnieuw geklommen moet worden. Er is kans op waaiervorming en op de smalle wegen rond Ruurlo en Neede is het sowieso zaak om goed van voren te rijden.’’

Olympia’s Tour was in een niet zo ver verleden vaste gast, in 2016 voor het laatst, in Gendringen en is blij opnieuw de regio aan te kunnen doen. Dit deel van Gelderland heeft een sterke betrokkenheid bij de rittenwedstrijd, die al vanaf 1909 op de wielerkalender staat. Zo wonnen regionale coureurs als Arie Hassink, Frits Schür en Servais Knaven twee keer Olympia’s Tour. Joren Bloem uit Zutphen stond vorig jaar nog als derde op het eindpodium van de ronde achter winnaar Maikel Zijlaard en Bert-Jan Lindeman.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl