Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ockeloen en De Graaf winnen 'Zeeland '

Zondag 15 januari 2023

Offroad - Jasper Ockeloen heeft de MTB Beachrace Zeeland in Renesse op zijn naam te schrijven. De mountainbiker van Team Sockeloen weerstond de harde storm het best door solerend over de finish te komen. Richard Jansen passeerde de streep als tweede, gevolgd door Tibor Zwaan. Michelle de Graaf zegevierde bij de vrouwen.

Tekst: Dan Rolandus

‘’Het waren superzware omstandigheden met een kracht van 6 of 7 een harde wind en het strand lag er heel slecht bij. Volgens mij hebben we twee en een halfuur gereden over 56 kilometer, dat zegt genoeg. Ik voelde me in het eerste rondje al heel sterk, maar wist dat ik met de volle wind tegen niet alleen moest wegrijden. We bleven met z’n vijven en eenmaal terug met de harde wind in de rug reed ik iedereen uit het wiel. Nu op naar Rockanje, Scheveningen en het NK Strandrace in Wijk aan Zee. Daarna ga ik naar Amerika voor de UCI Gravel World Series onder welke de gravelrace in Emporia in Kansas’’, aldus winnaar Jasper Ockeloen.

De harde storm speelde de strandbikers in de achtste editie van de MTB Beachrace Zeeland zeker parten. De race langs de woelige Noordzeekust was tussen het Strandpaviljoen De Haven in Renesse en de palenrijen nabij Westenschouwen ingekort van 72 tot 56 kilometer. Vlak na de start formeerde zich meteen al een kopgroep van negen man met daarin Jasper Ockeloen, Europees strandkampioen Coen Vermeltfoort (VolkerWessels), nationaal strandkampioen Rick van Breda (Team Beukers), Thijs Zonneveld (Beat Cycling), Ramses Bekkenk (KMC), Tibor Zwaan (Koerspret-WIKKIT), Jules de Cock (Beat Cycling), Bruno van Beek (Going Dutch) en Richard Jansen (Team De Online Drogist-AGU). Na het keerpunt bij Westenhoven brak de groep door toedoen van Jasper Ockeloen in twee stukken met verder Tibor Zwaan, Richard Jansen, Bruno van Beek en Ramses Bekkenk. De overige vier moesten in de achtervolging, maar dat viel met een snelheid van rond de zestig kilometer in het uur niet mee. De vijf leiders passeerden de start en finish bij het Strandpaviljoen De Haven. Ramses Bekkenk kreeg op weg naar Westenhoven te kampen met materiaalpech en moest afhaken. Op de terugweg richting finish moest ook de sterke Bruno van Beek eraf, wederom door de tempoversnelling op het technische deel van Jasper Ockeloen. De Europees kampioen 2016 en 2017 behaalde in Renesse na Noordwijk zijn tweede strandoverwinning. Richard Jansen passeerde de streep als tweede en Tibor Zwaan uit Egmond aan Zee completeerde het podium.

Michelle de Graaf

Michelle de Graaf (De Adelaar) behaalde het afgelopen weekend haar eerste overwinningen binnen. Afgelopen zaterdag won de Alkmaarse de RegioBeachrace van Ouddorp C-Side en vandaag schreef zij in Renesse de MTB Beachrace van Zeeland voor vrouwen op haar naam. Rozanne Slik (KMC) uit het Noord-Hollandse Bergen finishte als tweede en Mariëlle Trouwborst uit Zoetermeer werd derde. Europees strandkampioene Tessa Neefjes greep met een vierde plaats naast het podium. ‘’Ik ben heel blij met deze overwinning’’, straalde de mtb-ster van De Adelaar. ‘’Met Ouddorp erbij zijn het mijn eerste overwinningen op het strand. ‘’Ik heb heel de wedstrijd kop over kop met Rozanne Slik gereden. Bij het eerste keerpunt bij de pierpalen reden er een paar meiden onder wie denk ik ook Tessa (Neefjes, DR) verkeerd. We reden toen met z’n drieën weg, waarna ook dat andere meisje (Mariëlle Trouwborst, DR) eraf moest. We hebben vervolgens driekwart van de wedstrijd samen gereden. Met de wind in de rug konden we volle bak doorrijden. Ik had op het technische deel naar de finish meer snelheid.’’ Rozanne Slik was blij dat er nu eens een echte wedstrijd voor vrouwen werd gereden. ‘’We starten meestal tussen de mannen, maar door deze start kreeg je een echte vrouwenwedstrijd. Vrouw tegen vrouw.’’

Uitslag 8e MTB Beachrace Zeeland in Renesse voor licentiehouders: 1. Jasper Ockeloen (Amstelveen), Richard Jansen (Alkmaar), 3. Tibor Zwaan (Egmond aan Zee), 4. Bruno van Beek (Egmond aan Zee), 5. Coen Vermeltfoort (Vlijmen), 6. Jules de Cock (Eindhoven), 7. Rick van Breda (’t Zand), 8. Tijl Pauwels (Meer, B.), 9. Frank Röling (Beverwijk), 10. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 11. Bram Rood (Broek op Langedijk), 12. Jordy Buskermolen (Lisse), 13. Jelmer Asjes (Assendelft), 14. Ramon Vleugel (Goes), 15. Martin Schuttert (Burgum). Vrouwen overall: 1. Michelle de Graaf (Alkmaar), 2. Rozanne Slik (Bergen N-H), 3. Mariëlle Trouwborst (Zoetermeer), 4. Tessa Neefjes (Wervershoof).

Foto's: Dan Rolandus

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl