Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederland wint WK Team Relay

Vrijdag 03 februari 2023

Offroad - Nederland heeft de WK Team Relay gewonnen in Hoogerheide. Dit was het openingsonderdeel van de mondiale titelstrijd in het veld.

Voor Nederland kwamen Tibor del Grosso, Guus van den Eijnden, Lauren Molengraaf, Leonie Bentveld, Fem van Empel en Ryan Kamp in actie.

Vanaf dat Tibor del Grosso de startronde voor zijn rekening nam, had Nederland een voorsprong. Even kwamen de Britten heel dichtbij, maar onder impuls van Fem van Empel werd de voorsprong flink uitgebouwd. Ryan Kamp verdedigde die marge met verve tegen een opkomende Laurens Sweeck.

De Britten werden tweede, de Belgen derde.

''We startten wel echt om te winnen'' bekende Del Grosso na afloop. ''Kijkend naar de namen op de startlijkst, hadden we er een goed gevoel over. Het leefde ook echt in de groep. Het was aan mij om te proberen direct een kloof te slaan en dat lukte gelukkig. Dan lag het tenminste niet aan mij, ha ha. Maar het is best heel bijzonder om hier te staan met een regenboogtrui aan. Hopelijk kan ik me morgen ook in de strijd om de trui mengen.''

Fem van Empel stond er nog achter om de dag voor de mondiale titelstrijd voor de vrouwen te gaan rijden: ''Gerben belde me op of ik wilde rijden. Ik had dit onderdeel op het EK MTB Team Relay al gereden. Het haalt de spanning een beetje weg om de dag voor de wedstrijd voor de vrouwen al te rijden, je kunt het rondje mooi een keer op snelheid doen en ik zie er eigenlijk geen nadelen van. Voor mij was het een leuk opwarmertje. De dag voor een individueel WK wil je toch wat prikkels voor het lijf om er morgen echt te kunnen staan. Het duurt ook maar zeven minuten.  Ik ben vrij ontspannen over morgen. Ik heb de laatste crossen terug te kijken en ben van plan echt te genieten van een WK in eigen land met zoveel publiek. Mijn seizoen is al geslaagd, maar uiteraard ga ik zaterdag voor de titel.''

Voor Leonie Bentveld kreeg de gouden race nog een vervelend staartje: ze kreeg vijftig euro boete vanwege het niet correct dragen van het rugnummer.

1. Nederland 42.05

2. Groot-Brittannie 0.31

3. Belgie 0.33

4. Frankrijk 0.37

5. Italie 0.52

6. United States 1.19

7. Canada 1.33

8. Tsjechië 1.54

9. Polen 2.57

10. Zweden 3.09

Foto's: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl