Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Europees kampioen Vermeltfoort wint Rockanje

Zondag 05 februari 2023

Offroad - Europees kampioen Coen Vermeltfoort wint Strandrace van Rockanje voor Jasper Ockeloen en nationaal kampioen Rick van Breda.

''’Ik vertrouwde met Jasper Ockeloen in mijn wiel op mijn sprint, maar het deed heel zeer’’, gaf Coen Vermeltfoort, die onder toeziend oog van zijn ploegleider bij VolkerWessels, Dries Klein dat de power in het laatste stuk uit zijn tenen moest komen.

Al in de eerste ronde van de 22-ste editie van de 54 kilometer lange, zonnige, maar stormachtige strandrace langs de fraaie Noordzeekust van de gemeente Voorne aan Zee (onder meer Hellevoetsluis, Rockanje, Oostvoorne en Brielle) formeerde zich een kopgroep van vier man met daarin Coen Vermeltfoort, Jasper Ockeloen (Team Sockeloen), Rick van Breda (Team Beukers) en de Belgische kampioen Michiel Hillen (RB Zelfbouw UCT). De vier leiders leken op te gaan voor de overwinning, maar kregen met de wind op de kop in de laatste ronde onverwacht gezelschap van de jonge, talentvolle Raphael Mouton (Team Beukers) en Mike Kes, de onverwoestbare Ramses Bekkenk (MKC), Bruno van Beek (Going Dutch), Nick van der Meer (VolkerWessels), Menno Don (Team Beukers), Bram Imming (Team Imming), Jukes de Cock (Beat Racing Academy), Richard Jansen (Team Imming) en Tibor Zwaan (Koerspret-WIKKIT). Doch met de wind in de rug en met een gangetje van tegen de 60 kilometer per uur maakten de oorspronkelijke leiders zich toch weer los van de tien oorspronkelijke achtervolgers. Nadat de vier koplopers zich bij de Haringvlietdam opmaakten voor de terugtocht naar de finish, begon het kijken. De Belg Hillen, die weinig kopwerk verrichtte, probeerde het via een zijspoor, maar Coen Vermeltfoort en zijn medestrijders wilden zich niet laten verrassen. De Brabander liet in de sprint zijn metgezellen vervolgens de hielen zien. ‘’Het was heel zwaar, lastig met het hele stuk tegenwind. Het was zodoende superlastig om tempo te blijven rijden. We zaten al snel met z’n vieren voorop, dat was op zich wel goed. Alleen daarachter zaten ze met z’n tienen te jagen, konden tempo wel blijven houden. Die groep kwam bijna terug, maar met de wind mee waren we beter en reden we weer van hen weg. De tweede keer kwamen ze wel terug aansluiten. Maar op de terugweg naar de Haringvlietdam raakten we met z’n vieren weer los van hen. Ik pakte in de finale een andere lijn waardoor ik voorsprong had, maar Ockeloen sloot aan. We reden met z’n tweeën weg van Rick van Breda en Hillen. Jasper probeerde mij op het technische stuk te lossen, maar ik kon in zijn wiel blijven. Richting finish nam hij niet meer over en vetrouwede ik op mijn sprint’’, aldus analyseerde Coen Vermeltfoort, die de komende week wel in Scheveningen in actie zal komen, maar het NK in Wijk aan Zee aan zich voorbij moet laten gaan vanwege het trainingskamp met zijn ploeg VolkerWessels van 14 tot en met 22 februari in het Spaanse Calpe. Rick van Breda was blij met de derde plaats. ‘’Ik ben al een aantal weken niet fit, griep en hoesten, had niet verwacht al zover te zijn. Ik ben dus blij dat ik met deze sterke mannen het podium haalde. Dit is een goede opstap naar het NK in Wijk aan Zee’’, gaf Rick van Breda hiermee aan zijn fiets in de NK-kleuren ook in het volgende strandseizoen te willen tonen.

Michelle de Graaff
Michelle de Graaff zegevierde bij de vrouwen. De Alkmaarse liet in de sprint haar medevluchters Mariëlle Trouwborst en de Belgische Joyce Vanderbeken achter zich. Tessa Neefjes stapte halverwege uit de wedstrijd. ‘’Ik ben net terug uit Cambrils. Ik heb het geprobeerd, alles gegeven, maar ik was gewoon niet fit genoeg en wilde me niet forceren’’, aldus de Europese strandkampioene. Dries Klein, de nieuwe ploegleider van VolkerWessels vond op het strand nog een oude schaatsbekende, de bijna 82-jarige Rien de Roon.
Uitslag 22-ste FarmFrites Strandrace van Rockanje: 1. Coen Vermeltfoort (Vlijmen), 2. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 3. Rick van Breda (’t Zand), 4. Michiel Hillen (Vosselaer, B.), 5. Jules de Cock (Eindhoven), 6. Raphael Mouton (Petten), 7. Tibor Zwaan (Egmond aan Zee), 8. Mike Kes (Volendam), 9. Ramses Bekkenk (Alkmaar), 10. Richard Jansen (Alkmaar), 11. Menno Don (Tuitjenhorn), 12. Nick van der Meer (Honselersdijk), 13. Bram Imming (Egmond Binnen), 14. Bruno van Beek (Egmond aan Zee), 15. Martins Pluto (Den Haag), 16. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 17. Glenn van Nierop (Zoeterwoude), 18. Ivar Slik (Bergen N-H), 19. Peter de Braal (Axel), 20. Bram Rood (Broek op Langedijk).
Vrouwen overall: 1. Michelle de Graaf (Alkmaar), 2. Mariëlle Trouwborst (Zoetermeer), 3. Joyce Vanderbeken (België). 

Foto: Dan RolandusEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl