Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Goud voor Hoogland, brons Van der Duin op EK (VIDEO)

Donderdag 09 februari 2023

Track - Op dag 2 van het EK Baan won de Nederlandse baanploeg goud met Jeffrey Hoogland op de kilometer en ook was er brons voor Maike van der Duin op de afvalkoers.

Jeffrey Hoogland - wereldkampioen op dit onderdeel - kwalificeerde zich als snelste op de kilometer. In de finale bleef hij de Spanjaard Alejandro Martinez Chorro en de Duitser Maximilan Dornbach voor

Hoogland sprak van een zware race: ''ik weet dat ik de favoriet was als wereldkampioen, maar het deed zeker pijn. Ik wilde graag mijn tijd verbeteren, dat was het doel. Maar in ieder geval winnen. Het is mijn veertiende trui die ik win en ik ben wat mij betreft nog niet klaar.''

Maike van der Duin pakte haar eerste medaille op dit EK Baan. Na de nipte vierde plek op de scratch woensdag, was er nu brons op de afvalkoers. De zege ging naar wereldkampioene Lotte Kopecky uit België. 

Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet drongen door tot de achtste finales van het sprinttoernooi. Dat was het eindstation voor de laatste, maar Van de Wouw verloor in de kwartfinales op tegen Pauline Grabosch.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl