Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Poutsma voor drieënhalve maand naar Spanje

Vrijdag 08 november 2013

Elite men - In de jacht naar een volgende stap in zijn loopbaan, kiest wielrenner Stefan Poutsma voor een langdurig verblijf in Spanje. De renner van Cyclingteam Jo Piels vertrekt op 20 november naar het zuiden van Europa om daar ruim drie maanden lang te trainen. "Binnenkort kan ik me volledig richten op het wielrennen en zo’n kans krijg je maar één keer, dus ik grijp hem met beide handen aan."

"Ik heb een heel goed seizoen gedraaid en heb er de laatste jaren veel in geïnvesteerd, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat ik er nog wel iets meer uit kon halen. Naast het wielrennen werkte ik altijd en dan moet je je trainingen er meestal omheen plannen. Als je hogerop wil is dat niet altijd de meest ideale combinatie", aldus de ambitieuze Poutsma tegenover het Roder Journaal.

"Ik ga er nu voor de vijfde keer heen, alleen binnenkort voor het eerst voor langere tijd. Het enige wat ik daar ga doen is fietsen en ik ben wel benieuwd hoe me dat afgaat, omdat mijn ritme er tot nu toe altijd anders uitzag. Ik wil graag hogerop in het wielrennen en dan is het van groot belang om in jezelf te investeren. Ik besef me dat het heel moeilijk is om prof te worden en daarvoor de laatste stap te zetten, maar ik wil er vol voor gaan", aldus de 22-jarige renner. 

Foto (c). Sportfoto. 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl