Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Strandrace zondag in Wijk aan Zee

Donderdag 16 februari 2023

Offroad - Aanstaande zondag wordt in Wijk aan Zee het Nederlands Kampioenschap Strandrace verreden. Rick van Breda bij de mannen en Nina Kessler bij de vrouwen behaalden vorig jaar in een stormachtig Scheveningen de nationale strandtitel.

De BeachBattle is een spectaculaire strandrace in Wijk aan Zee voor mountainbikers. Met een parcours dat zich uitstrekt over de stranden van Wijk aan Zee en Velsen (plus een éénmalige overgang over de Noordpier als de weersomstandigheden dit toelaten) is de BeachBattle Wijk aan Zee een sensationeel evenement. Na een race van in totaal 40 of 54 kilometer ligt de finishlijn voor Beachclub Sunsea. Alle elementen van ‘Het Strand’ komen in het parcours aan bod: strand op- en afgangen, het duin, de vloedlijn, de pier, strandhuisjes sidewalks, strandpaviljoenen en natuurlijk veel zand. Diverse uitdagende elementen als de 18 procent steile Muur van WaZ, en de éénmalige overgang over de Noordpier maken het parcours enig in zijn soort. De BeachBattle is zowel voor toeschouwers als voor deelnemers een uniek en uitdagend evenement.

Favorieten

Favorieten bij de Licentiehouders  voor het NK-podium zijn wederom Rick van Breda, die zijn rood-wit-blauwe Beukers-fiets ook graag in 2023/’24 wil showen, Ivar Slik (Europees Strandkampioen 2019), Jasper Ockeloen (Europees Strandkampioen 2016 en 2017), Thijs Zonneveld, Jules de Cock, Tibor Zwaan, Bruno van Beek, Jordy Buskermolen en Bram Imming. Misschien gaan de jonkies Mike Kes en Raphael Mouton verrassen. De geslepen Ramses Bekkenk doet ook nog altijd mee in de top-10.

Europees Strandkampioen Coen Vermeltfoort en Stijn Appel (winnaar van Egmond-Pier-Egmond en Scheveningen) ontbreken vanwege een trainingskamp met hun ploeg respectievelijk VolkerWessels en ABLOC in Spanje.

Bij de vrouwen is Europees Strandkampioen Tessa Neefjes de grote favoriete, maar Michelle de Graaf en Mariëlle Trouwborst lonken eveneens naar het podium. Ook mogen Nina Kessler en Pauliena Rooijakkers niet onderschat worden.

Het NK-Strandkampioenschap wordt behalve voor de Licentiehouders voor mannen en vrouwen ook gehouden voor Startlicentie (mannen & vrouwen) en de Cyclo’s (mannen en vrouwen). De start is voor alle categorieën om 10.30 uur. Meer info: www.subarubeachbattle.nl

Foto: Dan RolandusEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl