Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Stayeren: volop strijd verwacht in Alkmaar

Donderdag 16 februari 2023

Track - Dinsdag 28 februari is het Nederlands kampioenschap stayeren* achter grote motoren op de  wielerbaan van Alkmaar. Dit jaar voor het eerst met een nieuwe organisatie en in samenwerking met de Stichting wielerronde van Oudorp.

“De laatste jaren is de animo voor het stayeren flink gegroeid, een aantal nieuwe jonge stayers  hebben de weg achter de motor gevonden en maakten het me in de trainingen flink moeilijk!” aldus meervoudig Nederlands kampioen Reinier Honig die dit jaar het wieleravontuur in China is  aangegaan.

Welke renners kunnen we verwachten? Wielerprof Etienne van Empel , rijdend voor de Italiaanse formatie Team Corratec, zal dit jaar een gooi doen naar de titel. Waar hij vorig jaar nog tweede werd, is hij gebrand op de overwinning. Van Empel rijdt achter de geslepen Christian Kos. Luuk Jansen voormalig Nederlands kampioen derny en in 2019 nog 2e met het NK stayeren, weet met zijn ervaring hoe het is om wedstrijden te winnen. 

Outsiders Jesper Dijksman en Sal Meijers mogen niet uitgesloten worden.  Nieuw dit jaar is talent Serginho Wilshaus. Hij fietste dit baanseizoen al een aantal korte uitslagen bij  elkaar met o.a. een derde stek op het NK 50km. Met zijn 21 jaar is hij de jongste dit NK, maar hij kan  zomaar voor een verassing zorgen! Ook aan de start verschijnt Olav Scholten, hij won afgelopen 12 februari het open Amsterdams dernykampioenschap. 

28 februari is het zover

Reinier Honig: “dit gaat een heel spannende editie worden! Afgelopen winter met schaatsen heb ik mijn schouder gebroken en heb me minder goed kunnen voorbereiden dan ik zou willen, wat de eindsprint nog wel eens flink in de war kan gaan gooien. Het gaat een mooie wedstrijd worden!” 

 Info event 

Dinsdag 28 februari

Tijd: Jeugdwedstrijden vanaf 18:30

Finale: 20:30

Locatie: Wielerbaan Alkmaar

Entree: gratis

Parkeren: gratis

Foto: organisatieEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl