SD Worx maar met vier naar Brugge-De Panne

Dinsdag 21 maart 2023

Women - SD Worx start met ambities in de Brugge-De Panne Classic donderdag, maar kopvrouw Lorena Wiebes heeft geen vijf maar drie helpsters.

Femke Markus en Barbara Guarischi zijn ziek. Dus start Wiebes met alleen Lonneke Uneken, Christine Majerus en Anna Shackley aan haar zijde.

De Europese kampioene heeft het tweeluik Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem voor het seizoen aangeduid als een van haar grote doelen. “Ik besef dat het momentopnames zijn, dus het is niet zo dat mijn seizoen mislukt is als ik niet kan winnen. Het gaat een mooie wedstrijd worden, want ik zag op Veloviewer dat we vol de wind op de kant zullen krijgen met snelheden tot wel dertig kilometer per uur. Spektakel gegarandeerd dus met ongetwijfeld waaiers. Het boezemt me geen schrik in, want Team SD Worx is goed in positioneren. Maar we zullen continu alert moeten zijn.”

“Ik verwacht een eerste echte krachtmeting met Charlotte Kool en Elisa Balsamo. De fans zitten er al even op te wachten”, vervolgt Wiebes. “Brugge-De Panne is een van de weinige echt sprintwedstrijden, behalve als de wind op de kant staat in De Moeren. Dan wordt het meteen een pak zwaarder, maar ook dat zie ik graag gebeuren.''

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl