Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour: Leijnse juicht in Tiel

Zaterdag 25 maart 2023

Elite men - De vierde etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Enzo Leijnse van Team DSM, die in de 160 kilometer lange rit van Neede naar Tiel weg reed bij zijn medevluchter Magnus Bak Klaris.

De rit verleidde veel renners tot het plaatsen van een aanval.  De eerste vluchters waren al snel Vincent Hoppezak (BEAT) en Maarten Vierhout (IJsselstreek). Zij kregen gezelschap van Tom Portsman (Binoal-WB) en Lorenz van de Winkele (Lotto-Dstny). Na 50 kilometer was alles weer samen gekomen. 

Jelle Johannink (A Bloc), Nick van der Meer (VolkerWessels) en Tomas Kopecky (TDT-Unibet) lieten zich in de heuvelzone zien op jacht naar de punten van het bergklassement. De drie reden samen verder, maar na 80 kilometer kwam alles opnieuw samen. Tien kilometer later brak het peloton in twee groepen, die met wind tegen richting Tiel reden.

In de eerste van twee slotomlopen reden Enzo Leijnse (DSM) en Magnus Bak Klaris (Restaurant Suri) weg uit het eerste peloton. De twee wisten ruim een minuut voorsprong aan voorsprong bijeen te fietsen. In de slotfase wist de Nederlander zijn Deense metgezel te verschalken. ''Ik zat de dagen hiervoor niet helemaal lekker in de koers. Net voor de tijdrit kreeg ik pech en de dagen daarna waren ook niet helemaal optimaal. Ik heb vorige week door Covid-19 wat minder kunnen trainen en miste wat koershardheid. Vandaag voelde ik me bijzonder sterk. Net na de eerste doorkomst reden we met een groepje weg en daar viel het wat stil. Daarna zijn we met twee weggereden. Toen ik wist dat we het konden halen, ben ik weggereden bij Bak Klaris. Als ik wil winnen, moet ik alleen aankomen. Dit is mijn eerste wegzege bij de beloften en wat voor één, Olympia's Tour is de belangrijkste etappekoers van ons land.''

Leider Emil Vinjebo had afgezien. ''Ik stond vandaag wel serieus onder druk in een hectische rit, maar mijn ploeggenoten hebben me er door gesleept. Na een paar dagen wind moet ik nu nog stand zien te houden in de heuvels. We gaan er alles aan doen.''

Foto's: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl