Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Persico vloert Vollering in Brabantse Pijl

Woensdag 12 april 2023

Women - Demi Vollering staat voor het derde jaar op rij op het podium in de Brabantse Pijl. Silvia Persico won de sprint van een kopgroep van zeven.

De renster van SD Worx heeft een haat-liefdeverhouding met de wedstrijd die geldt als de ultieme voorbereiding op de Amstel Gold Race. Twee jaar geleden werd ze op de streep gevloerd door Ruth Winder en vorig jaar soleerde ze naar de winst.

Vollering stak met Liane Lippert over naar een kopgroep met Perisco, Shirin van Anrooij, Marlen Reusser, Elise Chabbey en Margot Vanpachtenbeke. Reusser hield het tempo hoog waarna Vollering het wilde afwerken in Overijse. Maar dat was buiten Persico gerekend.

Van Anrooij werd uiteindelijk vijfde, Mischa Bredewold reed in de tweede groep naar de tiende stek.

Na afloop zei de runner-up: ''De benen waren wel goed, ik raakte alleen snel leeg. Het is jammer dat we niet voor de eerste plek konden rijden. het was weer een mooie wedstrijd met de ploeg, de meiden hebben weer goed hun best gedaan. Ik had het graag afgemaakt voor de ploeg, in de sprint merkte ik dat er niet veel meer op zat in mijn benen. Ik had een hongerklopje, ik vergat te eten in het laatste uur, ik had enkel een gelletje gegeten Niet zo heel slim.''

Foto: © Sportfoto Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl