Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU mag pilots uitvoeren met burgermotards

Woensdag 19 april 2023

National - De KNWU had een vruchtbaar overleg met vertegenwoordigers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de Politie. Tijdens het overleg is er gesproken over de inzet van motoragenten bij wielerwedstrijden.

Tijdens dit overleg is afgesproken dat de KNWU zorgt voor de organisatie van twee pilots in 2023 met burgermotards bij wielerwedstrijden. Tijdens één pilot zal er sprake zijn van inzet van burgermotards bij een omloop, waarbij zijwegen op het parcours zijn afgezet met hekken en een verkeersregelaar en er geen motoragenten aanwezig zijn. Bij de tweede pilot is er sprake van inzet van burgermotards bij een wielerwedstrijd, waarbij ook motoragenten aanwezig zijn.

De pilots worden geëvalueerd door een externe onafhankelijke deskundige op het gebied van verkeersveiligheid. Deze evaluatie wordt gedeeld met de KNWU, betrokken ministeries, de politie en woordvoerders Sport van de Tweede Kamerfracties. De pilot zal in overleg worden bekostigd door de Rijksoverheid.

Foto: © SportfotoEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl