Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ruim zestig teams bij NK ploegachtervolging en teamsprint

Dinsdag 12 november 2013

Track - Wielervereniging De Adelaar uit Apeldoorn verwelkomt zaterdag ruim zestig ingeschreven teams in Omnisport voor het Nederlands Kampioenschap ploegachtervolging en teamsprint op de baan. Onder de deelnemers zijn onder anderen kersvers omniumkampioenen Kirsten Wild en Didier Caspers.

Hans van Bon van De Adelaar is blij met de massale opkomst, volgens hem is het succes te wijten aan de vrije inschrijving. Teams hoeven niet uit renners van één vereniging voort te komen, maar kunnen vrij ingedeeld worden. "Voorheen waren er vaak te weinig renners in een vereniging die mee wilden doen, waardoor ook zij, die wel wilden rijden, afhaakten We zijn met het oog op dit kampioenschap begonnen met specifieke training op de ploegenachtervolging.Bij het kalenderoverleg hebben we de KNWU voorgesteld er weer een officieel kampioenschap van te maken met de teamsprint erbij. We hebben immers wel een NK 50 km, dat internationaal geen vervolg kent, maar geen kampioenschap ploegen achtervolging (meer) en nog nooit een teamsprint kampioenschap gehad, dat internationaal wel wordt gereden en waar we zelfs goed in zijn."

Deelnemers

Onder de deelnemers bij de vrouwen het complete podium van het NK omnium Kirsten Wild, Winanda Spoor en Kelly Markus en ook Amy Pieters, Elis Ligtlee en Shanne Braspennincx, bij de mannen doen onder anderen Didier Caspers, Roy Eefting, Hugo Haak, Matthijs Buchli en Jeffrey Hoogland mee. Het programma begint om 9.15 uur, om 16.15 uur  wordt de prijsuitreiking verwacht.



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl