Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pieterse wint op de MTB op VAM-berg

Zondag 30 april 2023

Offroad - Op 30 april was de tweede tourstop van de Vittoria 3 Nations cup. Op de Vamberg maakte uck Pieterse er geen spannende wedstrijd van.

Waar op de startklim Alvarado nog handig naar voren schoof, kwam Pieterse direct al als eerste door en  vergrootte haar voorsprong alleen maar. Achter haar ontspon een gevecht tussen Lotte Koopmans en een sterke Rosa van Doorn. Koopmans wist uiteindelijk toch een mooi gat op Van Doorn te slaan en werd tweede. Vierde werd Femke Mossinkhof gevolgd door Ceylin de Carmen Alvarado.

Bij de heren brak Jarne Vandersteen ongelukkigerwijs snel na de start zijn ketting. Hij kon nog terug in de koers komen maar deed voor de prijzen niet meer mee. Heel verrassend en brutaal nam eerstejaars belofte Rens Teunissen van Manen daarna de leiding. De verrassing werd groter toen bleek dat routiniers Clement Horny en David Nordemann hem niet wisten te achterhalen. Sterker nog, Teunissen van Manen bouwde zijn voorsprong rond na ronde verder uit. Horny werd zo tweede voor Nordemann, op een derde plaats.

Ook in de jeugdcategorieën werden op een zonovergoten VAM berg wedstrijden gereden. De Vittoria 3 Nations cup is het weekeinde van 6 en 7 mei te gast op Watersley, voor de CSU Cup.  

Foto: Patrick van der VeenEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl