Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos wint opnieuw in Vuelta vrouwen

Donderdag 04 mei 2023

Women - De vierde rit van de Vuelta voor vrouwen is gewonnen door Marianne Vos.

Onder anderen olympisch kampioene Anna Kiesenhofer en de Nederlandse Silke Smulders trokken in de aanval in deze overgangsrit, maar op vijftien kilometer van de meet was het met de twee opeenvolgende vluchtgroepen gedaan.

In de slotfase lieten onder anderen Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Liane Lippert zich opmerken, terwijl Marlen Reusser met een ultieme uitval de anderen nog wilde verrassen. Vos was bij de les en boekte haar tweede ritzege op rij. 

"Het was geen gemakkelijke etappe. Na de waaierrit van gisteren voelde je de nervositeit in het peloton. Alle teams wilden vooraan zitten vanwege de klimmetjes die eraan zaten te komen. Voor ons was het zaak om rustig te blijven en de kopgroep niet te ver weg te laten rijden. De meiden hebben supergoed werk geleverd door het viertal terug te halen."

Vos geeft toe dat de aanval van Vollering en Lippert zomaar de beslissende had kunnen zijn. "Als zij met z’n tweeën gaan, weet je dat het menens is. Er stond echter veel wind en dat was waarschijnlijk niet in hun voordeel. Daarnaast deden Amber en Riejanne er alles aan om het gat te dichten. Natuurlijk moet het altijd nog maar even gebeuren, maar het is veel makkelijker om te sprinten als het team al het werk voor je opknapt."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl