Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

EK Baan verhuist naar januari

Vrijdag 05 mei 2023

Track - In 2024 zal het EK Baanwielrennen plaatsvinden in Omnisport Apeldoorn. Na eerdere berichtgeving over het plaatsvinden in februari 2024, is de definitieve datum van het evenement 10 tot en met 14 januari 2024.

In overleg met alle betrokken partijen is deze periode overeengekomen en biedt het, voor zowel de topsport- als de breedtesportkalender, de beste mogelijkheden. 

Door de verschuiving op de kalender zullen de Europese kampioenschappen baanwielrennen een mooie opener zijn van een Olympisch jaar. Vanzelfsprekend is dit dan ook het laatste grote baanwielren toernooi in Nederland voorafgaand aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Er wordt een ijzersterk deelnemersveld aan de start verwacht, omdat hier nog belangrijke punten te verdienen zijn voor Parijs.

 “Voor de promotie van de sport en voor de beleving die wij de bezoekers willen geven zullen de medaillekansen een unieke beleving vormen, zeker met al het Nederlandse publiek erbij. Bij het EK kunnen we ze nog een keer aan het werk zien voordat ze zullen schitteren in Parijs”, aldus Rens Kamphuis namens organisator Libéma Profcycling.

Binnenkort zal de ticketverkoop starten. Houd hiervoor de officiële kanalen van het EK Baanwielrennen 2024 in de gaten.

Foto: © Sportfoto

 

 

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl