Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vrouwen naar de zaterdag op WK Veldrijden Hoogerheide

Donderdag 14 november 2013

Offroad - De organisatie van het WK Veldrijden in Hoogerheide heeft het programma voor de wereldtitelstrijd gewijzigd in overleg met de internationale wielerbond UCI. De vrouwen rijden nu op de zaterdag, waar zij bij eerdere edities met de mannen op zondag ingepland stonden.

Voorzitter Jan Prop van het organisatiecomité meent dat het mes voor de rensters en de organisatie aan twee kanten snijdt. “De vrouwen vormen op deze wijze het hoofdprogramma voor de zaterdag, waardoor ze ook een belangrijkere plek op de tv-programmering van die dag krijgen met hun live-uitzending. Een mooie erkenning ook voor Marianne Vos als titelverdedigster en grote kanshebster. Anderzijds is het voor ons als organisatie een bijkomend voordeel dat mensen eerder geneigd zijn om nu beide dagen te komen en een passe-partout aan te schaffen.”

Gewijzigd programma

Op de zaterdag staan nu de junioren en de vrouwen ingepland. De eerste categorie om 11 uur, de vrouwen verschijnen om 15 uur aan het vertrek voor hun wedstrijd. Op de zondag is het de beurt aan de beloften en de elite, eveneens om respectievelijk 11 en 15 uur.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl