Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ook teamsprinters mannen niet zeker van WK

Donderdag 14 november 2013

Track - De KNWU gaat wellicht met een in omvang zeer beperkte selectie naar het wereldkampioenschap op de baan in Cali. Zo zal er geen enkele renster aan de duuronderdelen mee doen bij de vrouwen en is deelname aan de ploegenachtervolging voor de mannen en de vrouwen geschrapt door de bond. In het ergste geval zullen slechts vier landgenoten Nederland vertegenwoordigen op het WK.

De enige zekerheid is dat er Nederlanders uit komen op de teamsprint bij de vrouwen, die worden internationaal goed genoeg geacht om voor de prijzen mee te doen in Cali. De teamsprinters bij de mannen krijgen bij de volgende wereldbeker op de baan in Aguascalientes - van 5 tot en met 7 december - nog één kans om aan de eisen voor WK-deelname te voldoen. Hiervoor moeten zij bij de eerste vijf eindigen in Mexico.

Huizenga en Veldt

Volgens technisch directeur Thorwald Veneberg zal ook niet door ons land gestart worden op de scratch, de puntenkoers en de madison op het wereldkampioenschap. Wel denkt hij dat eventueel Jenning Huizenga in aanmerking komt voor de individuele achtervolging en Tim Veldt voor het omnium. Veldt is de enige die de omniumplaats voor Nederland kan invullen overigens, alternatief Roy Eefting heeft onvoldoende punten om het wereldbekertraject in te mogen. "Het zou inderdaad kunnen zijn dat we met vier personen op het WK uit komen, maar we hopen op meer. We moeten keuzes maken met ons beperkte budget en daarom kiezen we alleen voor onderdelen waarop we een topklassering kunnen behalen op het wereldkampioenschap."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl