Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Super Prestige Gieten is ook op tv te volgen

Donderdag 14 november 2013

Offroad - De Super Prestige Veldrit van Gieten is voor iedereen goed te volgen volgende week. De wedstrijd voor de profs  begint om 15.00 uur en wordt in België rechtstreeks uit gezonden op VT4, met meer dan één miljoen kijkers. Ook RTV Drenthe zendt deze wedstrijd uit.

Dat bleek op de persconferentie deze week. Op zondag 24 november staat de Super Prestige Veldrit van Gieten op het programma. Dit jaar keert men terug naar het parkoers in de staatsbossen bij de zandafgraving aan de Nijslootweg en dat heet in wielertermen een zandcross. De laatste paar jaar was er een parkoers uitgezet tegen de flanken van de Hondsrug, nabij het centrum van Gieten en dat werd een weidecross genoemd. De terugkeer naar de Nijslootweg wordt door veel betrokkenen gezien als een  positieve ontwikkeling. Zowel de renners, sponsoren, TV en publiek hebben laten weten blij te zijn met deze gang van zaken. Gieten is de vijfde wedstrijd in de reeks van acht, die is opgenomen in het Super Prestige klassement en is daarin tevens de enige Nederlandse wedstrijd. Het is in Gieten de 38e internationale veldrit en de 25e als Super Prestige. Door de zandbodem, blijft het parkoers ook bij regen goed berijdbaar.

Programma

Het programma bestaat uit vijf verschillende wedstrijden, met als eerste de nieuwelingen, die om 10.00 uur van start gaan. Het verdere dagprogramma is, 10.45 uur vrouwen, 11.45 uur junioren, 13.15 uur beloften en 15.00 uur de beroepsrenners. Het aantal deelnemers wordt geschat op meer dan 250, maar de aanmeldingen zijn nog niet afgerond. (Luc Reinds)

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl