Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Crowdfunding moet achtervolgingsploeg naar WK Baan helpen

Zaterdag 16 november 2013

Track - Manager Ton Welling van het Koga Cycling Team hoopt via crowdfunding voldoende geld bijeen te krijgen om de Nederlandse achtervolgingsploeg toch naar het wereldkampioenschap op de piste in Cali te krijgen. Als hij honderd mensen bereid vindt om 250 euro te betalen, kan de ploeg toch het programma richting dit WK afwerken.

"Het is eigenlijk spontaan begonnen, toen ik zag dat Bobbie Traksel op deze wijze probeerde het budget voor zijn ploeg voor werkloze Nederlandse en Belgische profs rond te krijgen. De reacties op mijn eerste bericht op twitter hierover waren direct enthousiast. Mensen als Theo Bos, Robert Slippens en John den Braber lieten me direct weten dit idee te ondersteunen en ik kreeg vanochtend ook van Belkin-manager Richard Plugge een reactie dat hij mee wil doen. Ook de renners - waaronder onze eigen Roy Eefting en Wim Stroetinga - waren te spreken over dit idee. Als de KNWU het geld niet heeft, waarom zouden we dan niet mee een aantal personen en/of organisaties ons deel bij dragen? De renners willen wel fietsen, we horen gewoon op een WK te staan met dit team. Ze hebben nota bene een Nederlands record gereden onlangs en laten nog altijd een stijgende lijn zien."

Rekening openen

Welling gaat volgende week een aparte rekening openen waar de gulle gevers hun 250 euro op kunnen storten. "Het ziet er op dit moment goed uit, mensen willen graag mee doen. Maar als we het niet halen, krijgt iedereen uiteraard zijn geld netjes weer terug gestort."



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl