Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten niet te stuiten in Giro Donne

Woensdag 05 juli 2023

Women - Annemiek van Vleuten heeft de zesde rit van de Giro Donne op haar naam gebracht en daarmee het roze nog steviger om de schouders getrokken.

De wereldkampioene ging op zoek naar haar tweede ritzege op de Monte Calosso, waar ze de concurrentie los wist te rijden. Uiteindelijk arriveerde ze met twintig tellen voorsprong op Lorena Wiebes op de streep. Veel anderen gaven een halve minuut toe.

Daarmee wist ze de marge op de andere klassementsrensters alleen maar te vergroten. Veronica Ewers is de eerst belaagster op drie minuten, nadat vandaag Antonia Niedermaier - gisteren nog ritwinnares - bij een val betrokken was.

''Supercool om te winnen in een rit die ook voor een sprintster kon zijn. Ik wilde aanvallen, na de lastige rit van gisteren was iedereen wel iets vermoeid, daardoor wist ik dat de aanval een kans had ook op de laatste klim voor de finish . Ik hoef niet perse meer tijd te winnen, al trek in de trui steviger om de schouders. Ik zal sowieso gefocust moeten blijven. Maar wat blijft gelden: de aanval is nu eenmaal de beste verdediging.''

Foto's: © Sportfoto - Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl