Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wint Giro Donne

Zondag 09 juli 2023

Women - Annemiek van Vleuten heeft de vrouwenronde van Italië op haar gebracht. In de slotrit kwam haar roze leiderstrui niet meer in gevaar.

In die slotrit won Chiara Consonni, Marianne Vos eindigde als tweede.

Van Vleuten was uiteraard in haar nopjes met de winst.“Ik heb elke dag met plezier gekoerst. Er waren ook iedere dag ingrediënten in het parcours om de koers te maken. Het is misschien wel de Giro waar ik het meest van genoten heb. Wellicht ook wel omdat de tijdsverschillen al zo groot waren, dat ik met wat meer vrijheid kon koersen. Sta je met een paar seconden voor, dan is er meer stress. Wat dat betreft overtrof het ook mijn verwachtingen in voorbereiding op de Tour de France. Want ik heb best wel wat dagen afgezien hier, dus het was echt een betere voorbereiding op de Tour dan ik had gedacht, omdat het parcours er op voorhand wat makkelijker uitzag dan het uiteindelijk bleek te zijn. Eigenlijk waren alleen de laatste twee etappes waren wat makkelijker.”

Vos baalde dat ze niet kon afsluiten met een ritoverwinning. ''In de laatste bocht reed ik kortstondig in de wind en moest ik me een beetje terug laten zakken. Daardoor moest ik van te ver komen. Ik baal wel een beetje. Anderzijds hoort het bij het sprinten, want soms moet je gokken. We hebben als ploeg een hele goede Giro gereden, al hadden we graag nog een overwinning gepakt.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl