Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vrouwentour naar Rotterdam, Den Haag en Dordrecht

Maandag 10 juli 2023

Women - Rotterdam, Den Haag en Dordrecht zijn in 2024 gastheer van de eerste buitenlandse start van de Tour de France Femmes avec Zwift.

Op 12 en 13 augustus worden er drie etappes verreden in de regio, waarvan de eerste start in Rotterdam en finisht in Den Haag. De tweede etappe start dinsdagochtend op 13 augustus in Dordrecht en finisht in Rotterdam. In de middag is er een tijdrit in het centrum van Rotterdam. Op 25 oktober worden in Parijs de volledige routes bekend gemaakt.

Het vrouwenwielrennen kent de laatste jaren een stormachtige groei. De lancering van de Tour de France Femmes avec Zwift in 2022 was mede daarom een groot succes, met honderdduizenden bezoekers langs de route en miljoenen TV-kijkers. De Nederlandse rensters bewezen in de eerste editie dat zij het vrouwenwielrennen domineren met zes van de acht etappezeges, de gele trui (Annemiek van Vleuten), groene trui (Marianne Vos), bolletjestrui (Demi Vollering) en de witte trui (Shirin van Anrooij).

“Het is voor de A.S.O. een logische keuze om de eerste buitenlandse start van de grootste wielerwedstrijd van de wereld te organiseren in het land dat zo toonaangevend is in het vrouwenwielrennen”, legt Marion Rousse, directeur van het evenement, uit. “Het belooft een fantastisch wielerfeest te worden met massale belangstelling van supporters van de vele Nederlandse toprenners”.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl