Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Morris Gruiters naar nationale MTB-titel

Zaterdag 15 juli 2023

Offroad - Morris Gruiters is in Oldebroek Nederlands kampioen MTB  geworden. De belofte won het gecombineerd NK en is dus ook kampioen bij de elite. Daarmee volgt Gruiters David Nordemann op.

Uiteindelijk werden er alleen maar belofterenners  gehuldigd in Oldebroek. Frits Biesterbos was tweede, Rens Teunissen van Manen derde. 

Een wedstrijd lang waren vijf renners aan elkaar gewaagd en daardoor was het spannend tot  het eind. De Nederlands kampioen - uit Deurningen - was zeer blij met de winst ''Ik miste mijn start een beetje, maar kon de kloof dichten. Ik wist wat er op het spel stond, dat ik ook kampioen bij de profs zou kunnen worden. In de slotfase wilde ik de koppositie en dat lukte. Toen was de wedstrijd al voor een deel  gewonnen. Uiteindelijk kon ik het afmaken. Ik ben er heel blij mee. Met de trui, mijn naam op de erelijst van het NK profs en met de UCI-punten die ervoor zorgen dat ik straks op het WK in Glasgow verder van voren kan starten in de beloftenwedstrijd'' aldus de renner van Wilier-Pirelli.

RESULTATEN

Stan Godrie was de beste eliterenner, maar omdat hij vijfde werd zag de Brabander de medailles naar de beloften gaan. 

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl