Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Simac Ladies Tour krijgt opnieuw finale in Arnhem

Donderdag 20 juli 2023

Women - Arnhem en haar glooiende omgeving vormen opnieuw het decor van de slotetappe van de Simac Ladies Tour.

De rensters krijgen een selectief parcours voorgeschoteld dat tot de sprint van een fiks uitgedund peloton kan leiden, zoals in 2019 en 2021 gebeurde toen Chiara Consonni en Marianne Vos wonnen in de Gelderse provinciehoofdstad. Maar de route biedt ook kansen aan aanvallers, hetgeen Mischa Bredewold in de vorige editie bewees. 

De start vindt plaats op de Zijpendaalseweg. Daarna wordt koers gezet naar de Posbank, waar zeven omlopen worden gereden. De heuvels daar bieden volop kansen aan de klassementsrensters om nog een ultieme poging te doen om de eindzege in de wacht te slepen. Na de zeven omlopen op de Emmapiramide en de Posbank wordt er vijf keer een rondje door Arnhem gereden met de Zijpendaalseweg en de Apeldoornsweg daarin. 

De finish is ook gepland op de Zijpendaalseweg, waar het publiek de ontknoping van de Simac Ladies Tour live en op schermen kan volgen . Aansluitend vinden de huldigingen van de Simac Ladies Tour 2023 plaats op het grasveld tussen het Watermuseum en Molenplaats Sonsbeek. Wie volgt Lorena Wiebes op en wie wint de etappe? Het is allemaal van zeer nabij te volgen. Net als in voorgaande jaren verwacht de organisatie aansprekende namen voorin de koers en op de erelijst. De Simac Ladies Tour is aan de 25e editie toe en de enige Women’s WorldTour-wedstrijd in de Benelux heeft olympische kampioenes en wereldkampioenes op de erelijst staan als Leontien van Moorsel, Kristin Armstrog, Marianne Vos, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl