Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

SD Worx baalt van tijdstraf Vollering

Donderdag 27 juli 2023

Women - Ricarda Bauernfeind is winnares geworden van de vijfde rit van de Tour de France Femmes, waarin opnieuw een aanvalster het haalde.

Grootste wapenfeit van de dag  voor de klassementsrensters was de tijdstraf van 20 seconden die Demi Vollering van de UCI-jury kreeg omdat ze te lang achter de ploegleiderswagen had gereden op 61 kilometer van de streep toen ze na een lekke band terugkeerde in het peloton. 

Ploegleidster Anna van der Breggen van SD Worx was daar niet blij mee: “Deze tijdstraf valt rauw op ons dak. Ik heb een lange tijd op het hoogste niveau gefietst. Vroeger was het toegestaan om na materiaalpech of een lekke band terug te komen achter de auto. De straf laat uitschijnen dat we iets doen wat totaal ongehoord is, terwijl in de realiteit elke dag rensters achter de auto terugkeren. Dat je je renster niet terugbrengt nadat ze zelf moest lossen, is logisch. Maar iedereen begrijpt dat een ploegleider zijn renster probeert te helpen na pech. Dat is dan ook de reden dat het terugbrengen achter de auto van een renner die om die reden is teruggeslagen doorgaans wordt getolereerd. Het is de eerste keer dat ik zo’n straf meemaak. Op het moment dat de commissaris aangaf dat we moesten stoppen is Demi van auto tot auto zelf teruggereden naar de staart van het peloton. Voor Demi is deze straf dan ook onterecht.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl