Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Demi Vollering grijpt geel in Tour Femmes

Zaterdag 29 juli 2023

Women - Demi Vollering heeft de koninginnenrit in de Tour de France Femmes gewonnen.

Op de Col du Tourmalet reed de kopvrouw van SD Worx toe naar de ontsnapte Kasia Nieuwiadoma en liet deze snel ter plekke. Wereldkampioene Annemiek van Vleuten moest  haar meerdere erkennen in haar landgenote.

Vollering nam de leiderstrui over van haar teamgenote Lotte Kopecky. Er staat nog een tijdrit op de rol voor de vrouwen in de Franse vrouwenronde.

De nieuwe leidster had op de streep 1.58 voor op Niewiadoma, die de prijs voor de strijdlust kreeg. Van Vleuten was derde op 2.34.

Onder anderen Marianne Vos en Loes Adegeest haalden de finish niet.

De winnares zei: 'We hoopten in het team al dat we veel tijd konden nemen. We wilden iets recht zetten op de Tourmalet, maar ik was wat nerveus. Ik vertelde Annemiek van Vleuten dat het niet aan mij was om achter Kasia te rijden, omdat ik ploeggenoten achter me had. Maar op een gegeven moment wist ik dat mijn moment gekomen was. Met de mist wist ik dat ik snel uit zicht zou zijn als ik een gat geslagen had. Ik versnelde en keek nooit meer om. Toen ik op de streep was, was ik blij dat ik het waar heb kunnen maken.''

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl