Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Demi Vollering wint in Tour de France Femmes

Zondag 30 juli 2023

Women - Demi Vollering is winnares geworden van de Tour de France Femmes.

De leidende positie van de Nederlandse kwam niet meer in gevaar in de afsluitende tijdrit, waarin ze alleen Marlen Reusser voor moest laten gaan.

Annemiek van Vleuten viel in de rit tegen de klok van het eindpodium.

Voor Vollering is het haar eerste zege in de Tour.

Vollering: “Door die ruime marge was ik vanochtend voor de tijdrit eigenlijk iets te relaxed. Van die houding werd ik dan weer zenuwachtig en die spanning had ik net nodig voor de tijdrit. Ik wilde tot het uiterste gaan omdat deze tijdrit ook een van mijn doelstellingen voor deze ronde was. Een goede tijdrit was ook belangrijk met het oog op de toekomst en in eerste instantie straks het WK tijdrijden in Glasgow.”

Na de huldiging in de gele trui als winnares van de Tour de France Femmes zei Vollering in de speech dat ze hoopt dat ze in deze spectaculaire ronde jonge meiden hebben geïnspireerd om ook te gaan fietsen. Even later erkende ze dat het nog steeds niet kan geloven dat de Tour de France-zege nu een feit is: “Ik heb hier heel hard voor gewerkt. Daarnaast moet je er ook in geloven. Je moet jezelf het hele jaar kalm zien te houden. Om dat te kunnen moet je een balans kunnen vinden. Het hele jaar voel ik me echter al goed. Natuurlijk waren er twijfels. Ook in de afgelopen week nog. Maar enige onzekerheid maakt je scherp en zorgt ervoor dat je een extra stapje zet.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl